Menu

Persbericht: Inzet extra SEH-artsen vergroot effectiviteit

donderdag 20 juli 2017

Bekend is dat de kwaliteit van onze levensreddende zorg wordt bedreigd door overmatige drukte op de Spoedeisende Hulp (SEH) afdelingen van ziekenhuizen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar oorzaken ván en oplossingen voor crowding zoals internationaal de overbelasting van de SEH’s wordt genoemd.

...

Deel dit via: Lees meer

Persbericht KNMG: aanpak kindermishandeling

vrijdag 14 juli 2017

Aan de KNMG-meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld wordt een afwegingskader toegevoegd. Dit afwegingskader moet artsen in staat stellen te beoordelen of sprake is van (vermoedens van) dusdanig ernstig geweld of mishandeling, dat gemeld moet worden bij Veilig Thuis.

Het is aan de...

Deel dit via: Lees meer

Winnaars NVSHA Awards 2017

vrijdag 16 juni 2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden ook dit jaar de NVSHA Awards uitgereikt.

De vakgroep SEH-artsen van RadboudUMC hebben de NVSHA-award voor “Het beste initiatief in de Spoedeisende Geneeskunde” gewonnen. Ze zijn genomineerd voor hun inzet het afgelopen jaar met betrekking tot het...

Deel dit via: Lees meer

Succesvol NVSHA congres en IFEM symposium

woensdag 14 juni 2017

7 tot en met 9 juni was het dan zover: de lustrumeditie van Dutch North Sea Emergency Medicine Conference en het IFEM symposium over crowding.

Wat de congrescommissie betreft had het alle ingrediënten voor een zeer geslaagde lustrumeditie van ons jaarlijkse congres. Enthousiaste deelnemers, bevlogen ...

Deel dit via: Lees meer

Sollicitatieprocedure AIOS SEG 2018

maandag 05 juni 2017

Vanaf vandaag is hier de procedure en gehele tijdspad voor de nieuwe sollicitatieronde tot SEH-arts KNMG te vinden. Vanaf volgende maand zullen de advertenties van de verschillende OOR's op onze site te vinden zijn.

Deel dit via: Lees meer

10th Dutch EM Conference / IFEM Symposium

dinsdag 23 mei 2017

Op 7, 8 & 9 juni 2017 is het zover: de tiende editie van het Dutch North Sea Emergency Medicine Conference met op 9 juni het IFEM symposium!

Er is hard gewerkt om een inhoudelijk interessant, divers en vernieuwend programma te organiseren met zowel plenaire en parallelle sessies en verschillende...

Deel dit via: Lees meer

Kamerlid Pia Dijkstra opent SEHzorg.nl

maandag 22 mei 2017

‘Ik weet uit ervaring dat een bezoek aan de Spoedeisende Hulp stressvol is. Je onthoudt niet alle goede raad van de dokter, maar dat besef je pas als je eenmaal thuis bent. Belangrijk dat deze site er is. Je kunt dan achteraf in alle rust belangrijke en nuttige informatie nog eens nalezen’.

Dat zei...

Deel dit via: Lees meer

Nieuwe editie Nieuwsbrief nu online

dinsdag 09 mei 2017

Een nieuwe editie van onze Nieuwsbrief is nu uit!

Met in deze Nieuwsbrief onder andere: nieuws over het aankomende congres #DEMC17, de SGOrun en mededelingen van verschillende secties en commissies.

Deel dit via: Lees meer

Persbericht: Hersenletsel velt vallende ouderen

maandag 13 maart 2017

Dramatische stijging aantal 65-plussers met hersenletsel

Steeds meer ouderen lopen hersenletsel op, soms fataal, door vallen. Het aantal jongere slachtoffers van hersenletsel loopt terug, met name doordat het wegverkeer veiliger wordt. Dat blijkt uit onderzoek over de periode 1998-2012, uitgevoerd...

Deel dit via: Lees meer

Eerste Nieuwsbrief 2017 nu uit

zaterdag 18 februari 2017

De eerste nieuwsbrief van 2017 is nu uit!
In deze nieuwsbrief een terugblik op de Ledendag, een vooruitblik op ons Lustrumcongres in juni en meerdere berichten van onze secties en commissies.

Deel dit via: Lees meer
Laad meer
Sluiten
X Zoek