Menu

Antibiotica op de SEH - 2 en 3 april 2020

maandag 20 januari

Als SEH-arts zie je veel patiënten met infectieziekten en schrijf je dagelijks antibiotica voor. Lokale en landelijke SWAB richtlijnen zullen bij velen van jullie als sneltoets op de desktop staan. Wil je je verdiepen in de kennis van infectieziekten en leren om op het acute moment niet alleen de juiste antibiotica te kiezen, maar ook de achtergrond te begrijpen waarom dit de juiste is, schrijf je dan nu in voor de tweedaagse cursus “antibiotica op de SEH”. Dit is de eerste Nederlandse cursus over antibiotica die zich speciaal richt op artsen die werken op de spoedeisende hulp.

Programma

‘ Wanneer moet ik atypische micro-organismen mee dekken? Wanneer moet ik aan een Listeria meningitis denken? Heeft deze patiënt een hogere kans op een sepsis met een BMRO en hoe moet ik dat behandelen?’ Dit zijn slechts een aantal vragen die allen op deze cursus behandeld worden.

Welke antibiotica zijn er, hoe werken ze, en welk antibioticum kies ik nu voor deze acute patiënt?

In deze cursus worden werkingsmechanismen, indicaties, doseringen en bijwerkingen van de belangrijkste antibioticaklassen behandeld, waar mogelijk aan de hand van Nederlandse richtlijnen. Dit zal worden afgewisseld met hun toepassing bij de verschillende acute infectiebeelden. De opgedane kennis zal gedurende de cursus getoetst worden met interactieve vragen, waarbij de cursisten mogen stemmen, met uiteraard de mogelijkheid tot discussie.

Deze cursus zal je voorzien van kennis en hulpmiddelen om in het acute moment niet alleen de juiste antibiotica te kiezen, maar ook de achtergrond te begrijpen, waarom dit de juiste keuze is.

Locatie
Amstel Boathouse in Amsterdam

Aanmelden
Je kan je aanmelden via: https://mijs-instituut.nl/spoedeisende-hulp/
De cursusprijs bedraagt 625 euro voor SEH-artsen en 375 euro voor A(N)IOS.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten
X Zoek