Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Cursus gesloten fractuurbehandeling - The beginning

donderdag 27 juni 17:04
Toevoegen aan agenda27/06/2024 17:04 28/04/2024 23:59 Europe/Amsterdam Cursus gesloten fractuurbehandeling - The beginning DD/MM/YYYY

Dagelijks lopen in Nederland honderden mensen botbreuken op. De behandeling van deze fracturen, variƫrend van eenvoudig tot complex, wordt meestal gestart op een afdeling spoedeisende hulp. De wijze waarop deze niet-operatieve behandeling wordt ingezet is bepalend voor het verdere beleid en het uiteindelijke resultaat.

Aangezien de laatste decennia bij de meeste cursussen de nadruk gelegd wordt op de operatieve behandeling van fracturen lijkt de kennis van de efficiƫnte niet-operatieve fractuur behandeling af te nemen.

Met deze cursus hopen wij hierin verandering te brengen. We hebben daarom een leerzaam en praktisch programma samengesteld voor artsen die werkzaam zijn op een spoedeisende hulp, AIOS heelkunde en AIOS orthopedie. We hopen hiermee de kwaliteit van de fractuur behandeling op de spoedeisende hulp afdeling te verbeteren.

De cursus omvat de behandeling van veel voorkomende fracturen welke vanuit een terugkerende systematiek gepresenteerd zullen worden: classificatie, repositie en stabilisatie.

Sluiten