Menu
Menu NVSHA - NVSHA-Echo-01

NVSHA

NVSHA

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) is de wetenschappelijke beroepsvereniging van spoedeisende hulp artsen (SEH-artsen) en artsen in opleiding tot spoedeisende hulp arts. Het doel van de vereniging is een gelijkwaardige hoge kwaliteit van zorg op alle spoedeisende hulp afdelingen door SEH-artsen die 24/7 aanwezig zijn.

De patiƫnten op de spoedeisende hulp hebben een acute hulpvraag en zijn daardoor erg kwetsbaar. De zorg voor deze patiƫnten werd vroeger uitgevoerd door de jongste, meest onervaren dokters. Daarom werden er initiatieven gestart om speciale dokters op te leiden voor het werk op de spoedeisende hulp. Deze dokters zorgden voor een sterke verbetering van de kwaliteit van zorg en zij verenigden zich in 1999 middels de oprichting van de NVSHA. Inmiddels is er een landelijke opleiding en zijn er ca 550 SEH-artsen werkzaam in 82 ziekenhuizen. Als vereniging zijn we trots op de zorg die we leveren op de spoedeisende hulp, maar het kan altijd beter! Daarom streven wij naar een nog betere opleiding en verzorgen wij veel nascholing voor SEH-artsen en artsen van andere specialismen.

Wij vinden dat iedereen die op een spoedeisende hulp komt recht heeft op de beste zorg en daar maken wij ons binnen het ziekenhuis maar ook daarbuiten hard voor!

Sluiten