Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Symposium ter ere van 60 jaar vergiftigingen centrum in Nederland

vrijdag 13 december 09:30 tot vrijdag 13 december 15:00
Toevoegen aan agenda13/12/2019 09:30 13/12/2019 15:00 Europe/Amsterdam Symposium ter ere van 60 jaar vergiftigingen centrum in Nederland DD/MM/YYYY

Symposium "60 jaar vergiftigingen in Nederland"

Vergiftigingen komen dagelijks voor. Sommige zijn mild en behoeven nauwelijks behandeling terwijl andere vergiftigingen fataal kunnen verlopen. Hoe besluit je als arts, apotheker of gezondheidsmedewerker dan dat juist deze vergiftiging een behandeling nodig heeft? Hoe zat het ook al weer met de tijd tot maximale concentratie? Na hoeveel tijd is het gevaar op ernstige symptomatologie geweken? Het is fijn als je dit soort vragen neer kan leggen bij een gespecialiseerd centrum!

NVIC in 60 jaar van kaartenbak naar AI!

Op het symposium “60 jaar vergiftigingen in Nederland” worden dit soort vragen beantwoord.
We bespreken enkele intoxicaties die het gevolg zijn van verkeerd voorschrijven of verkeerd uitleveren van medicamenten. Nieuwe verpakking kunnen leiden tot vergissingen bij de patiënt.
Ook bij de introductie van nieuwe chemicaliën op de Nederlandse markt zoals het nieuwe rodenticide alfachloralose, is het wachten tot eerste vergiftigingen bij mens of dier. Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten?
Ook het NVIC weet niet alles. Soms is er geen informatie beschikbaar om ons advies op te baseren. Wetenschappelijk follow-up onderzoek helpt dan om te analyseren wat het beloop van de vergiftiging is. Zo is er gekeken naar de effecten van Cannabis en cannabisolie (CBD-olie) en heeft het NVIC onderzoek gedaan naar de nieuwe synthetische drugs die momenteel gebruikt worden. Op basis van dat onderzoek kunnen we behandeladviezen geven.

Dit symposium wordt kosteloos aangeboden en richt zich op professionals die te maken hebben met vergiftigingen (arts, apotheker, verpleegkundige, etc.). Accreditatie is aangevraagd.
Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier hieronder.

Vrijdag 13 december 2019 09:30 -15:00 uur
Locatie; Roze collegezaal, UMC Utrecht

Opgeven is gratis en kan via onderstaande website: https://www.umcutrecht.nl/nl/Subsites/Nationaal-Vergiftigingen-Informatie-Centrum-(NVIC)/Symposium-60-jaar-vergiftigingen-in-Nederland

Sluiten