Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Inleiding

maandag 18 mei

Inleiding op Nieuwsbrief NVSHA

Geachte lezer,

Uiteraard houdt de verspreiding van het Covid-19 virus ons in de ziekenhuizen nog steeds erg bezig, maar desondanks willen we u de uitkomsten van het onderzoek van onze oud-voorzitter Menno Gaakeer naar de afdelingen Spoedeisende Hulp in Nederland, niet onthouden.

Menno promoveerde eind vorig jaar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn promotieonderzoek richtte zich op de afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH’s) van de Nederlandse ziekenhuizen.

Hij constateert dat de SEH’s steeds vaker gebukt gaan onder overmatige drukte. Daarmee staat de kwaliteit en de toegankelijkheid ervan onder druk. Hij plaatst kritische kanttekeningen bij het huidige VWS-beleid dat is gericht op concentratie van de spoedzorg waardoor het aantal SEH’s afneemt.

De berichtgeving over zijn proefschrift heeft de aandacht getrokken van de Tweede Kamer. Kamerlid Joba van den Berg (CDA) riep minister Bruins op om een afspraak met Gaakeer te maken om de uitkomsten van het onderzoek met hem door te spreken.

Het proefschrift heeft als titel ‘Emergency Departments in the Netherlands, an exploration of characteristics and operational standards for the purpose of future optimization’ en is integraal gepubliceerd op de site van de Erasmus Universiteit. Zie https://bit.ly/35hFOAK

In deze nieuwsbrief vindt u een interview met Menno Gaakeer die als SEH-arts KNMG werkzaam is in het Adrz in Goes.

Annemarie van der Velden,

voorzitter NVSHA

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten