Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Website SEH-zorg

donderdag 04 mei

Wie thuiskomt na een behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van een ziekenhuis, of wie kind, partner of iemand anders heeft begeleid bij een spoedgeval, slaakt een zucht van verlichting als de SEH-arts zijn of haar werk heeft gedaan. Stress en pijn zijn verholpen, wijze raad is gegeven – maar wat nu?

De ervaring leert dat niet iedereen erin slaagt alle adviezen te onthouden. Bovendien kunnen zich, eenmaal weer thuis, onverwachte situaties voordoen. Hoe moet ik omgaan met de bloedneus van mijn zoon, met mijn verzwikte enkel, hoofdpijn of met een vuiltje in het oog van mijn partner? Antwoorden op al dit soort praktische vragen, concrete informatie over ‘wat te doen?’ is sinds vandaag te vinden op de website SEH Zorg. De site is met steun van de stichting Coolsingel en het UMC Erasmus uit Rotterdam ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA).

SEH Zorg - www.sehzorg.nl - is logisch ingedeeld en duidelijk geïllustreerd. Belangrijk uitgangspunt voor de makers waren de vragen die opkomen bij degene die praktische medische informatie zoekt. Elk item eindigt met een vraag zoals: ‘Wanneer moet u contact opnemen met een arts?’, ‘Wanneer moet u contact opnemen met het ziekenhuis?’ of ‘Wilt u meer informatie?’. Zo verschaft SEH Zorg duidelijke en gerichte informatie, zonder de gebruikers van de site aan te moedigen om op onverantwoorde manier zelf ‘doktertje te gaan spelen…’.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten