Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

SGO run voor SGO fonds

maandag 15 oktober

SGO Run voor het SGO fonds

Veel NVSHA leden en andere ziekenhuismedewerkers, hebben ook dit jaar weer meegedaan aan de SGO run op 22 september jl. Met deze estafetteloop halen zij geld op voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van spoedzorg. Doel is om hiermee de kwaliteit van de zorg op de SEH landelijk en lokaal te verder verbeteren.

De SGO run is een estafetteloop van spoedeisende hulp naar spoedeisende hulp van twee verschillende ziekenhuizen om geld op te halen voor het SGO fonds (Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds).

Het SGO fonds, opgericht in 2013, heeft ten doel geld te werven ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van spoedeisende geneeskunde. Daartoe wordt geld geworden bij individuele donateurs, bedrijven, instellingen en ook binnen de eigen achterban, de SEH-artsen, lid van het KNMG. Het SGO fonds is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), wat het mogelijk maakt er fiscaal aftrekbare schenkingen aan te doen.

Dit jaar hadden zich alweer 15 ziekenhuizen in Nederland aangemeld en dat gaf weer een mooi resultaat! Op www.sgofonds.nl kunt u lezen welke onderzoeken er de afgelopen jaar onder meer zijn gesubsidieerd.

DSC_2476
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten