Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Betere ondersteuning, sneller de juiste zorg

vrijdag 08 januari

Het programma Met spoed beschikbaar helpt zorgverleners in de acute zorg met digitale uitwisseling van gegevens. Doel van het programma is het versneld implementeren van de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts-huisartenpost-ambulancevoorziening-afdeling spoedeisende hulp’. De NVSHA is nauw betrokken bij het programma.

Samenwerking van acute zorgaanbiedersWelke informatie, door wie en op welk moment uitgewisseld moet worden om de spoedzorg voor patiënten te ondersteunen staat in de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts-huisartenpost-ambulancevoorziening-afdeling spoedeisende hulp’. Deze Richtlijn maakt onderdeel uit van het Kwaliteitskader Spoedzorgketen. Daarbinnen is afgesproken dat deze Richtlijn uiterlijk in februari 2023 in de zorgpraktijk gebruikt wordt.

De landelijke branche- en beroepsorganisaties, bij de Richtlijn betrokken zorgaanbieders, het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland, VZVZ en Nictiz werken in het programma ‘Met spoed beschikbaar’ samen om deze Richtlijn versneld te implementeren. Doelstelling is dat het merendeel van de zorgaanbieders in de spoedzorg de richtlijn eind 2021 al in gebruik neemt. Dit moet zorgen voor:

  • betere gezondheidsuitkomsten;
  • efficiënter en sneller (keten)zorgproces;
  • meer werkplezier voor zorgverleners;
  • kwaliteitsverbetering van het zorgproces.

Lees meer op https://www.metspoedbeschikbaar.nl/.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten