Menu
knmg_logo_slogan

CGS & RGS verruimen coulanceregeling herregistratie (deskundigheidsbevordering)

donderdag 05 augustus

Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) heeft in samenwerking met de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) de coulanceregeling herregistratie verruimd. Door de nieuwe regeling kunnen geneeskundig specialisten en profielartsen in aanmerking komen voor een vermindering van maximaal 66 uren deskundigheidsbevordering. Het gaat om een korting van 3 uur per maand over de periode 1 maart 2020 tot en met 31 december 2021.

Wat houdt de nieuwe regeling in?

De nieuwe regeling houdt in dat de RGS bij specialisten en profielartsen van wie de registratie uiterlijk 31 december 2026 verloopt, het aantal te behalen uren deskundigheidsbevordering met maximaal 66 vermindert.

Voor elke maand van de beoordelingsperiode van de aanvraag tot herregistratie die in de periode 1 maart 2020 tot en met 31 december 2021 valt, vermindert de RGS het aantal te behalen uren deskundigheidsbevordering met 3 uur per maand. Maximaal gaat het om 22 maanden x 3 uur = 66 uren deskundigheidsbevordering. Het CGS en de RGS gaan ervan uit dat het voor specialisten in deze periode door de coronacrisis moeilijker is om deel te nemen aan congressen en andere vormen van geaccrediteerde deskundigheidsbevordering.

Punten uit eerdere regeling al in uw GAIA-dossier?

Mogelijk heeft u vanwege een eerdere regeling al punten toegekend gekregen in uw GAIA-dossier. Deze punten worden dan in mindering gebracht op de maximaal 66 punten deskundigheidsbevordering. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden ter illustratie. Wat dit precies betekent voor uw aanvraag tot herregistratie vindt u in deze tabel.

Zie hier de voorbeelden.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten