Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Hardlopen voor Spoedeisende Hulp

dinsdag 12 september

Tweede SGOrun op 16 september nu al een succes

Zestien teams van artsen en verpleegkundigen van Spoedeisende Hulp afdelingen van ziekenhuizen in heel Nederland gaan hardlopen om geld in te zamelen voor meer wetenschappelijk onderzoek. Ze doen op zaterdag 16 september mee aan de SGOrun, een estafetteloop langs de deelnemende ziekenhuizen. Aan de eerste editie van de SGOrun in 2016, namen tien teams deel.

De teams bestaan uit maximaal tien lopers en de afstand die ze opgeteld per team afleggen is minimaal 75 kilometer. In 2016 namen tien teams deel aan de eerste SGOrun. Het succes in 2016 heeft ertoe geleid dat zich dit jaar nog eens zes nieuwe teams hebben aangemeld.

Met de SGOrun vragen de organisatoren aandacht voor de noodzaak van meer wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technieken en werkwijzen in de spoedeisende geneeskunde. De lopers worden gesponsord en brengen zo geld bijeen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds, het SGOfonds. Dit fonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de spoedzorg.

In 2016 werd € 26.000 euro opgehaald. Dr. Crispijn van den Brand van het organisatiecomité is blij met de groei van het aantal deelnemers. Hij stelt dat de SGOrun editie 2017, het bedrag van vorig jaar ruim zou moeten kunnen overtreffen.

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen steunt het initiatief van harte.

Meer informatie vindt u op www.sgorun.nl op www.sgofonds.nl en op www.nvsha.nl

Den Haag, 12 september 2017
________________________________________________________________

Van de volgende ziekenhuizen nemen de afdelingen SEH deel: Isala (Zwolle), Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Goes), Erasmus MC (Rotterdam), Bravis Ziekenhuis (Roosendaal/Bergen op Zoom), Franciscus Gasthuis en Vlietland (Rotterdam), Albert Schweitzer Ziekenhuis (Dordrecht), HMC (Den Haag), St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein), Spaarne gasthuis (Haarlem/Hoofddorp), Maxima Medisch Centrum (Veldhoven), Tjongerschans (Heerenveen), VieCuri (Venlo), Medisch Centrum Leeuwarden, ETZ (Tilburg), Antonius Ziekenhuis (Sneek) en Medisch Spectrum Twente (Enschede)

SGO Run 2016 Isala_MirjamBlok 470 klein

__________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mireille van Velde via m.vanvelde@zeilstra-en-partners.nl of 06-124 09 669.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten