Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Media- en presentatietraining NVSHA-leden van start

vrijdag 17 mei

Op donderdag 18 april was het zover: de eerste drie NVSHA-leden volgden de media- en presentatietraining bij Zeilstra en Partners (ZenP) in Den Haag. ZenP ondersteunt de NVSHA al een aantal jaren op het vlak van communicatie, omgang met de media en bij contacten met ambtelijk en politiek Den Haag.

In de training kwamen punten als ‘Hoe ga je als SEH- arts of NVSHA-bestuurslid om met onverwachte, pittige vragen? Kun je gevat oneliners uit je mouw schudden en tegelijkertijd de kern van ‘het verhaal’ overbrengen? Ben je bedacht op slimmigheidjes van journalisten of tuin je erin?’

Na een korte inleiding over media in het algemeen waren drie aan de praktijk ontleende cases aanleiding voor een ‘stevig interview’. De videobeelden ervan werden door ZenP samen met de deelnemers geanalyseerd en verbeterpunten besproken. En met succes! In de ‘herhaling’ was duidelijke vooruitgang zichtbaar. De training duurt één middag en wordt aangeboden aan alle leden van de NVSHA die zich willen bekwamen in het helder en bondig over het voetlicht brengen van hun verhaal. Tijdens de training is een interviewsituatie het uitgangspunt, maar het is ook een goede oefening voor het geven van toegankelijke presentaties.

Meer informatie? Mail verenigingsmanager@nvsha.nl

De drie collega’s die op 18 april de spits afbeten – hieronder v.l.n.r. Femke Gresnigt, Susan Mollink en Jeanine Aalbers-Nugteren - waren zeer te spreken over de training. ‘Een welbestede middag’, was één van de opmerkingen op de evaluatieformulieren.

nvsha
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten