Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Onderzoek naar burn out en bevlogenheid

dinsdag 21 mei

Half mei ontvangen alle SEH-artsen KNMG de uitnodiging voor het landelijke onderzoek naar burn-out en bevlogenheid. Deze wetenschappelijke studie sluit goed aan op de ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Het onderzoeksproject kreeg december de stimuleringssubsidie van het SGOfonds. Het bestuur onderschrijft het belang van de studie en vraagt alle SEH-artsen om deel te nemen aan het onderzoek.

‘Burn-out is een reëel probleem geassocieerd met onder andere een achteruitgang van lichamelijk en psychische gezondheid, verminderde kwaliteit van zorg en een beperking van duurzame inzetbaarheid. Hoe reëel het probleem van burn-out is onder Nederlandse SEH-artsen wordt nu voor het eerst landelijk onderzocht,’ aldus Annemieke Ellen Boendermaker, hoofdonderzoeker en SEH-arts KNMG, lid Sectie Arts en Welzijn.

‘Hoewel de prevalentie van burn-out interessant is, is de analyse van die factoren binnen ons werk die ons energie geven en ons energie kosten wellicht veel interessanter. De verkregen gegevens en inzichten zullen worden ingezet om de missie van de NVSHA verder door te voeren: emancipatie van de Spoedeisende Geneeskunde, duurzame inzetbaarheid in een gezonde 24/7 bezetting, patiëntveiligheid, werkplezier, effectiviteit en efficiëntie, gelijkwaardigheid en regie op de SEH.’

Ben je SEH-arts KNMG, vul dan anoniem de enquête in en lever een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek. Daarnaast heb je er zelf ook wat aan: als deelnemer ontvang je een persoonlijke rapportage, met jouw scores uit gezet tegen een benchmark van onder andere de gemiddelde Nederlandse medisch specialist.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten