Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Peer Support NVSHA

dinsdag 26 februari

Vanuit de sectie Welzijn willen wij met steun van het bestuur een netwerk op gaan zetten om elkaar (collega’s SEH artsen en AIOS) peer support te kunnen bieden. Peer support betekent ondersteuning door een collega na een calamiteit die je meemaakt op de werkvloer. In de meeste ziekenhuizen is er wel een vorm van opvang aanwezig. Ons vak is echter in meerdere opzichten uniek en verschillend ten opzichte van andere medische specialismen. Vandaar het initiatief om collega SEH artsen/AIOS SEH te kunnen benaderen als peer.

Een peer supporter biedt een luisterend oor en heeft kennis van normale reactie op een incident. Een peer supporter kan ook waarschuwing signalen interpreteren na een calamiteit. Het meemaken van een calamiteit maakt je (tijdelijk) kwetsbaar en vraagt een hoop energie. Ondersteuning, herkenning, erkenning en openheid zijn belangrijk voor jou als second victim, medisch professional, maar ook om patiënt veiligheid te waarborgen en kwaliteit van zorg te kunnen continueren.

Wat bieden we je?

Een geaccrediteerde training verzorgd door Gerda Zeeman (Gynaecoloog, coach, Leernetwerk P2P, VvAA) om opgeleid te worden tot peer supporter. Na een half jaar volgt er een intervisie bijeenkomst.

De training van 16 mei a.s. zit bijna vol! Tijdstip: van 13:00 tot 20:30 uur centrale locatie (rondom Amersfoort). ER ZIJN NOG MAAR ENKELE PLEKKEN VRIJ!

Datum najaar training volgt zo spoedig mogelijk.

Wil je peer supporter worden binnen onze vereniging of heb je nog vragen? Mail dan nu naar: P2P@nvsha.nl

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten