Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

PERSBERICHT: Medische klachten? Aarzel niet de huisarts of 112 te bellen!

woensdag 01 april

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) heeft de indruk dat niet Corona-patiënten de Spoedeisende Hulp mijden. De NVSHA adviseert om bij klachten ‘te doen wat je altijd zou doen’. Dus bel de huisarts en in acute gevallen 112.

NVSHA-voorzitter Annemarie van der Velden: ‘Wij maken ons zorgen omdat we patiënten missen die normaal gesproken wel op de SEH verschijnen. Het verschilt per ziekenhuis, maar op sommige SEH’s zien we 40 tot wel 50% minder patiënten komen’.

‘Het kan zijn dat door de grote aandacht voor het Corona virus mensen de SEH gaan mijden. Mogelijk uit zorg voor besmetting of uit respect voor de artsen en verpleegkundigen die ze niet willen overbelasten. Ook kunnen ze door alle media-aandacht voor het Covid-19 virus denken dat er op de SEH's geen ruimte is voor de normale ziektebeelden. Maar dat is onjuist en ongewenst omdat het tot gevaarlijke situaties kan leiden’.

‘Dus bij klachten als pijn op de borst of de drie signalen van een beroerte – een scheve mond, verwarde spraak en een lamme arm – onmiddellijk contact zoeken met de huisarts of 112 bellen. Bij mildere klachten contact opnemen met de huisarts. Wij als NVSHA willen dat ook patiënten met niet Corona gerelateerde klachten, de zorg krijgen die nodig is’.

Utrecht, 27 maart 2020

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten