Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 29 augustus

Geachte Leden,

Hoewel het buiten nog over de 30 graden is, de eikenprocessie rups inmiddels zich tot een ware vlinder ontpopt, besef ik me dat de zomer langzaam weer voorbij trekt.

Tijd voor de tweede helft van 2019 met nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Voor mij persoonlijk een uitdagende tijd; niet alleen besloten we als gezin het stadse leven te verlaten voor een dorp aan het strand, maar zeker ook vanwege mijn nieuwe functie binnen het bestuur van de NVSHA.

Sinds de stemming op de afgelopen ALV in Egmond mag ik namelijk aantreden als de nieuwe Secretaris van het NVSHA bestuur. Hiermee volg ik Victoria van de Craats op die deze functie hiervoor met verve vervulde.

Secretaris. Als ik het even zo op zoek op internet, vertelt zij mij onder andere het volgende over de functie: “Een secretaris, penvoerder is de persoon die de verslaglegging doet van een organisatie, zoals van een vereniging of een stichting”. “Het woord secretaris betekent geheimhouder”. En ook: “De secretaris zit tijdens (formele) vergaderingen rechts van de voorzitter”.

Over mijn locatie aan tafel had ik eigenlijk nog niet nagedacht. Over mijn ambitie binnen het bestuur natuurlijk wel. Om dit toe te lichten, vertel ik graag nog wat over mijn achtergrond; Ik ben nu 7 jaar SEH arts in de regio Rotterdam. Na mijn opleiding heb ik met veel plezier in het Franciscus Gasthuis en Vlietland gewerkt zowel als SEH arts als medisch manager. 5 jaar en een ingebouwd moment van evaluatie later (ooit een tip van een dierbare collega) besloot ik mezelf anders uit te dagen en over te stappen naar het Erasmus MC. Nieuwsgierigheid naar eigen kunnen, nieuwe patronen, nieuwe valkuilen, nieuwe werkrelaties zijn voor mij als control-freak spannend maar zonder risico ook geen groei. Deelname aan het bestuur past daar ook bij. Nieuw voor mij, maar een kans om voor en met ambitieuze, enthousiaste mensen je in te zetten voor verdere fundering en eventueel verbouwing (excuus voor de aanhoudende verbouw analogie) van ons vak. En ook in ere te laten wat goed is.

Gesteund door onder andere onze verenigingsmanager Emily Dopper ga ik dus aan de slag als secretaris van de vereniging. Ik hoop vele leden te ontmoeten en te spreken over onder andere de praktijk op verschillende SEH’s, ideeën, visie op toekomst maar ook teleurstellingen en zorgen. Als ‘geheimhouder’ van de vereniging nodig ik eenieder uit elkaar te treffen. De dit najaar reeds geplande mogelijkheden (naast de reguliere ledenbezoeken) bieden daar hopelijk voldoende mogelijkheid toe:

  • 11 september Interactief met het bestuur in Zwolle van 16.00-19.00
  • 10 december Ledendag en ALV


Speciale aandacht vraag ik nog voor de viering van ons Lustrum op 10 december na de ALV. De officiële uitnodiging volgt spoedig. Dan vieren we het lustrum, eren we wat al geweest en gedaan is en heffen we het glas op de volgende 20 jaar!

Hartelijke groet,

Sophie Hillen

Sophie Hillen
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten