Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Wet BIG 2

donderdag 29 augustus

De voorgestelde wet BIG 2 en de bijbehorend overgangsregeling zorgen voor aanhoudende ophef. De NVSHA staat voor de best mogelijke acute zorg en om die reden onderschrijven wij initiatieven die de verpleegkundige zorg nog verder verbeteren. Gedurende de zomer is er onrust en onzekerheid ontstaan bij verpleegkundigen.

Er is gebleken dat in het traject BIG2 de achterban onvoldoende is betrokken. Het bestuur van V&VN heeft haar steun voor het voorstel ingetrokken en het lijkt er op dat de wet en de daarbij behorende overgangsregeling niet in de huidige vorm zullen worden aangeboden aan de Kamer.

De betrokken partijen (de NVSHA behoort hier niet toe) zijn opnieuw aan tafel uitgenodigd door de minister.

Dit ingewikkelde dossier waarbij veel terechte vragen niet eenduidig te beantwoorden zijn zorgt er helaas ook voor dat een genuanceerd gesprek over het onderwerp steeds moeilijker blijkt.

Als vereniging staan wij achter onze collega SEH-verpleegkundigen, en in bredere zin alle verpleegkundigen, in de waardering voor hun vak. Zij zijn de waardevolle handen aan het bed die dag en nacht onmisbare zorg leveren, ongeacht of dit nu vanuit MBO- of HBO-achtergrond plaatsvindt. We hopen dat tot een goede, gezamenlijk gedragen oplossing kan worden gekomen. Een oplossing waarin waardering voor de verpleegkundigen en stimulering van kwaliteit centraal staan.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten