Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Automatische donatie SGO fonds en LAD lidmaatschap

maandag 23 december

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Graag herinneren wij je nog aan de afgelopen berichtgevingen over de automatische donatie aan het SGO fonds en de automatische LAD lidmaatschap. Lees onderstaande informatie goed door mocht je nog vragen hebben of nog een wijziging willen aanbrengen voor het jaar 2020.

Automatische donatie SGO fonds
Op de ALV van juni 2019 is besloten dat je als NVSHA lid met ingang van 1 januari 2020 jaarlijks een vast bedrag aan het SGO fonds doneert. Voor een gewoon lid SEH arts KNMG bedraagt dit standaard € 100,- en voor een AIOS of aspirant lid € 25,-. Voor buitengewone leden en SEH artsen KNMG werkzaam in het buitenland zal standaard € 100,- gedoneerd worden aan het SGO fonds. Dit door jouw gedoneerde bedrag staat met ingang van 2020 vermeld op je contributiefactuur en zal gelijktijdig met de NVSHA contributie geïnd worden.

Wij zien de donatie aan het SGO fonds dan ook als een onderdeel van de contributie van de NVSHA. Hierdoor kun je, indien gewenst, de donatie aan SGO fonds gezamenlijk en met het NVSHA lidmaatschap als één bedrag declareren uit je scholingsbudget. Ieder lid kan ten alle tijden besluiten een ander bedrag of helemaal niet te doneren aan het SGO fonds. Hier zal echter actief een actie voor moeten worden verricht. Via de NVSHA website bij persoonlijke gegevens (mijn profiel). Via de knop “wijzigen” kom je in een volgende pagina. Op deze pagina kun je via een dropdown menu je keuze maken. Geef dit voor het jaar 2020 wel tijdig aan, dus voor 31 december a.s.

Wie op of na 1 januari 2020 lid wordt van de NVSHA, krijgt direct bij inschrijving de opt-out mogelijkheid om aan te vinken of je wel of niet wilt doneren aan het SGO-fonds.

Een ander bedrag of eenmalig doneren kan ook. Wij verzoeken je dan vriendelijk de optie “geen donatie” aan te vinken bij “mijn profiel” en rechtstreeks via de website van het SGO fonds te doneren. Het SGO fonds heeft de status van een zogenaamde ANBI (algemeen nut beogende instelling). Hierdoor is de donatie aan SGO fonds, indien aan bepaalde drempelvoorwaarden wordt voldaan, aftrekbaar van de belasting en daardoor financieel aantrekkelijk. Zie belastingdienst.

Het automatische lidmaatschap van de LAD, wat betekent dit concreet voor mij en mijn gegevens?
Het dubbellidmaatschap gaat in per 1 januari 2020. Vanaf die datum worden de geregistreerde en in Nederland praktiserende SEH artsen KNMG in dienstverband en de artsen in opleiding tot SEH arts KNMG automatisch lid van de LAD. NVSHA-leden die al lid waren van de LAD, krijgen voortaan geen contributienota meer van de LAD; de contributie wordt via de NVSHA geïnd, zodat je maar één keer een bedrag hoeft te betalen. NVSHA-leden die nog geen lid waren van de LAD, krijgen voortaan een gecombineerde NVSHA-/LAD-contributienota.

Op de website bij je persoonlijke gegevens is vanaf nu te zien dat het lidmaatschap LAD automatisch op ‘ja’ staat. Je kunt dit te allen tijden hier wijzigen, waarbij de wijziging dan volgend contributiejaar effectief is. Mocht je geen lid willen worden van de LAD, dan verzoeken wij jou dit voor 15 december a.s. aan te geven via de NVSHA website bij persoonlijke gegevens (mijn profiel). Via de knop “wijzigen” kom je in een volgende pagina. Op deze pagina kun je via een dropdown menu een keuze maken om wel of geen lid te zijn.

Wie op of na 1 januari 2020 lid wordt van de NVSHA, wordt ook automatisch lid van de LAD vanwege de samenwerking die we met de LAD zijn aangegaan. Mocht iemand expliciet géén lid willen worden, dan wordt bij inschrijving de opt-out mogelijkheid om het lidmaatschap LAD op ‘nee’ te zetten.

Belangrijke informatie over privacy van gegevens
In de samenwerkingsovereenkomst is afgesproken dat de NVSHA haar ledengegevens uitwisselt met de LAD, zodat je van de LAD onder meer het LAD-magazine en de nieuwsbrief ontvangt. We willen je via dit bericht wijzen op het privacy statement van de LAD, waarin je terug kunt lezen hoe de LAD omgaat met jouw gegevens.

Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact op met het bureau: bureau@nvsha.nl .

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten