Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

dinsdag 22 december

Beste leden,

Dit is alweer het laatste verenigingsnieuws van dit jaar. En wat een heftig jaar is het geweest. Een jaar dat volledig in het teken heeft gestaan van maar één ding: Covid-19. Hoewel velen voorspelden dat we ooit zouden kampen met een pandemie door een zoönose, had waarschijnlijk niemand van ons gedacht dat dit zo snel en zo dichtbij zou plaatsvinden. Het klonk als iets van de verre toekomst, waar we ons geen zorgen over zouden hoeven maken. Nu weten we beter.

Inmiddels zitten we in het midden van de tweede golf, volgens sommigen reeds de derde golf. Er is een nieuwe, meer virulente variant gevonden. Groot Brittannië zit op slot. De verpleegafdelingen en IC’s lopen weer vol. Het ziekteverzuim onder personeel stijgt. Het LCPS doet hard z’n best de broodnodige spreiding te bewerkstelligen maar faalt helaas, door meerdere oorzaken.

En toch ben ik positief. Want zoals we ook door de eerste golf zijn heen gekomen, gaat het ons nu ook lukken. Met bloed, zweet en tranen, en striemen op de wangen, maar het gaat lukken. De lockdown helpt daarbij. Het zal echter nog wel tot in het voorjaar duren voor het iets rustiger wordt op de SEH’s en in de kliniek. En wat dan het beste helpt zijn je collega’s, je familie en je vrienden, die je opvangen en een hart onder de riem steken. Ik hoop van harte dat eenieder in een positie is waarbij hij de steun vindt die zo hard nodig is om dit vol te houden.

Middenin deze golf moeten we als vereniging nog een hamerstuk afwerken: het aanpassen van de verenigingsstatuten. Gevoelsmatig staat dit haaks op alles wat we dagelijks op de vloer aan het doen zijn en moet het kunnen wachten. De realiteit is echter dat om optimaal te kunnen blijven functioneren als vereniging, juist nu dit soort zaken niet op de lange baan kan worden geschoven. Daarom hebben we een extra ALV uitgeschreven op 06 januari om 17.00 u, enkel om over de statuten te kunnen stemmen. Dit omdat afgelopen ALV het quorum niet werd gehaald. Ik hoop van harte dat jullie de tijd en moeite kunnen vrijmaken om kort aan te haken voor de stemming over dit punt; deze ALV zal slechts 30 minuten duren.

Per januari zal ik toenemend minder in beeld zijn. David Baden zal als voorzitter-elect in etappes zoveel mogelijk zaken overnemen, zowel qua interne als externe communicatie. Het is de intentie van het bestuur de overdracht van het voorzitterschap in juni 2021 te laten plaatsvinden, dus reeds na een elect-periode van 6 maanden. Dit lijkt ons reëel aangezien David ook reeds mijn 4 maanden durende verlof van afgelopen jaar heeft waargenomen; er heeft dus al gedeeltelijk een inwerkperiode plaatsgevonden. Ik hoop jullie komend jaar echter nog frequent te spreken, digitaal of anderszins, en verdwijn zeker niet uit beeld.

Tenslotte wens ik jullie namens het gehele bestuur fijne feestdagen, een goed uiteinde en een gelukkig en gezond 2021 toe, waarin hopelijk het leven terugkeert naar (de nieuwe variant van) normaal!

Annemarie van der Velden

voorzitter NVSHA

download
501EDE68-BC70-453C-9EB5-75DC1ADC61AF
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten