Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Medici op straat

donderdag 23 december

In deze roerige tijden waar veel inzet wordt gevraagd van ons allemaal zou je eigenlijk niets extra’s moeten vragen. En toch doe ik dat. Graag wil ik, Anne-Marie de Vries, jullie attenderen op de initiatieven van een breed panel medisch professionals van gezondheidskloof.nl. Wellicht hebben jullie dit gelezen in de krant of op social media. Dit is een initiatief van Shakib Sana (huisarts) en Robin Peeters (internist, voorzitter NIV). In het voorjaar is gestart met het geven van informatie in achterstandswijken in Rotterdam over vaccinaties en maatregelen rondom Corona. Inmiddels zijn “medici op straat” actief in o.a. Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Amersfoort en Nijkerk. Daarnaast is de vaccinatie twijfel telefoon gestart. Er wordt gezocht en gekeken naar meer manieren voor informatie verspreiden o.a. voor jeugd.

Nog steeds blijkt dat veel mensen slecht geïnformeerd zijn. En dat bepaalt hun keuze. Onder het motto “elk vaccin is er een”, blijkt inmiddels dat na een medici op straat sessie ook daadwerkelijk vaccinaties worden gezet. Onze aanwezigheid op straat heeft dus ook daadwerkelijk resultaat.

Het initiatief om op straat een open dialoog aan te gaan, om vertrouwen te winnen en informatie te geven die gebaseerd is op medische wetenschap, is mijns inziens een belangrijk signaal. Juist omdat er veel desinformatie is en wantrouwen heerst. Op de website van gezondheidskloof.nl kun je je aanmelden. Elk gebaar wordt gewaardeerd, dus ook als je bijdrage bijvoorbeeld maar een uurtje is. Er staat ook een handleiding, mocht je in jouw omgeving zelf een medici op straat sessie willen organiseren. Heb je vragen of ideeën of wil je actief betrokken zijn dan mag jij mij bellen op 06-15621351of een email sturen aan annemarievandijen@gmail.com.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten