Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Help mee ons wetenschappelijk domein inzichtelijk te maken!

donderdag 18 februari

Afgelopen najaar heeft de NVSHA een aanvraag gedaan voor de erkenning van de Spoedeisende Geneeskunde als zelfstandig medisch specialisme.

Een van de criteria waaraan een geneeskundig deelgebied moet voldoen om bestempeld te kunnen worden als specialisme is de aanwezigheid van een eigen wetenschapsdomein en een eigen wetenschappelijke vereniging. Zie link.

Hier voldoen de spoedeisende geneeskunde en onze vereniging uiteraard aan. Mocht echter specifiek gekeken worden naar het aantal gepromoveerden en het aantal wetenschappelijke publicaties, dan is noodzakelijk dat wij met een feitelijk antwoord komen. Om de wetenschappelijke output van onze vereniging goed in beeld te kunnen brengen hebben we jullie hulp nodig.

Wij hebben gemerkt dat de informatie op de website momenteel niet compleet is. Graag ontvangen we van jullie, per instelling, een overzicht met de volgende informatie:

Promovendi

•Wie uit jouw vakgroep (AIOS en SEH artsen) is gepromoveerd?
o (ongeacht onderwerp van promotie)

•Wat was de titel van hun promotie?

•In welk jaar was dat?

•Zouden ze een pdf van hun proefschrift willen delen voor op de NVSHA site?

•Wie is er binnen je vakgroep nog bezig met een promotietraject?

•In welk jaar wordt dit naar verwachting afgerond en wat is de (voorlopige) titel van het proefschrift?

Publicaties

•Alle SEH publicaties van de afgelopen 5 jaar.

Voor het verzamelen van deze informatie willen we jullie vragen het bijgevoegde formulier te gebruiken. We begrijpen dat dit een vraag is die niet binnen enkele dagen kan worden beantwoord en ontvangen jullie overzicht graag uiterlijk eind maart 2021 retour via wetenschap@nvsha.nl. Van een aantal instellingen hebben wij dit inmiddels mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten