Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

EM Masterclass – 10-jarig jubileum

donderdag 24 februari

EM Masterclass bestaat dit jaar 10 jaar. In 2012 begonnen we onder de naam MNSHA (Modulaire Nascholing SEH-Artsen) met het organiseren van modulaire masterclasses voor SEH-artsen die zich verder wilden verdiepen in de Spoedeisende Geneeskunde.

In samenwerking met docenten en mentoren uit Australië, Tasmanië, UK en Zweden hebben we in totaal 18 masterclassesgeorganiseerd. Van de ongeveer 600 SEH-artsen in Nederland hebben er nu 230 (bijna 40%) minstens 1 masterclass gevolgd. Een ongekend succes en we zijn deze deelnemers heel dankbaar dat ze hun tijd en energie in deze masterclasses hebben willen steken. Zeker ook door hen is de masterclass eigenlijk niet meer weg te denken in de nascholing voor SEH-artsen KNMG.

We zagen het instapniveau van de deelnemers jaar na jaar stijgen, mede door een sterk verbeterde opleiding tot SEH-arts, waardoor we werden uitgedaagd de vorm en inhoud voortdurend aan te passen. Een leuke en welkome uitdaging en het vooropgestelde hoofddoel van de masterclasses.

Nog steeds is er veel enthousiasme voor de masterclasses en ontvangen we positieve feedback van onze deelnemers. Dat is voor ons reden om ook de komende jaren door te gaan met het organiseren van masterclasses, maar ook nieuwe activiteiten en bijeenkomsten.

Voor het jubileumjaar hebben we een aantal speciale bijeenkomsten gepland:

Op 22 maart organiseren we een verdiepingsbijeenkomst 'De SEH de Baas'. We hebben prof. dr. Matthieu Weggeman, inspirerende keynote speaker, bereid gevonden ons te inspireren en uit te dagen om vanuit een ander perspectief dan we gewend zijn naar onszelf te kijken. Met die inspiratie gaan we aan de slag het beste uit onszelf en de organisatie te halen.

Speciaal voor ons jubileumjaar organiseren we EMMC Anniversary days. Twee dagen in mei (invitational) en ook in september waar we met collega SEH-artsen op een voor EMMC karakteristieke manier Spoedeisende Geneeskunde over de volle breedte gaan bespreken en verdiepen.

Voor 2023 hebben we 1 van onze top masterclasses (Critical Care), maar ook een nieuwe masterclass gepland: Masterclass Pediatric Emergency Medicine.

Kijk voor meer informatie op onze website waar alle details te vinden zijn: www.em-masterclass.com

Wij zien je graag bij een van onze masterclasses of lustrum activiteiten.

Namens EM Masterclass,

Pieter van Driel en Femke Geijsel

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten