Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 23 februari

Het voorjaar komt eraan.

Beste leden,

Terwijl de krokusjes en sneeuwklokjes pas net in bloei staan, is het nieuwe jaar voor ons als bestuur alweer meer dan begonnen.

De grootste interne verandering begin dit jaar was de overgang naar een nieuw bureau. Na 15 jaar hebben we afscheid genomen van Cantrijn en onze ondersteuning wordt nu gedaan door ABCS. Als bestuur was dat een spannend moment, wat uiteindelijk goed heeft uitgepakt. We hebben weer een keer kritisch kunnen kijken naar ingesleten patronen. Een nieuwe blik biedt ook weer mogelijkheden om onze processen opnieuw in te richten en om veranderingen van de grond te krijgen.

Tegelijk betekent het afscheid nemen van een bureau, dat ons zo lang heeft ondersteund. Mochten jullie merken dat bepaalde routines verloren gaan, laat dat vooral aan ons weten, als bestuur of aan het bureau. Nog steeds bereikbaar op het vertrouwde mailadres: bureau@nvsha.nl.

Terwijl de overgang naar een ander bureau zeer voortvarend gaat, kunnen we dat helaas niet zeggen over een besluit in onze erkenningsaanvraag. Vanuit het CGS werd eerst als datum voor een besluit november of december 2022 genoemd, daarna februari 2023 en ondertussen is het alleen nog maar Q1. Het lange wachten maakt de spanning alleen maar groter en we weten niet of het gunstig is dat dit langer duurt of dat we ons extra zorgen moeten maken. Het enige wat wij kunnen doen is aandacht blijven vragen voor het belang van de erkenning in de media en blijven spreken met de bestuurders van de verschillende veldpartijen, die we gevraagd en ongevraagd, van informatie blijven voorzien over onze erkenning. Gelukkig blijft er zowel binnen de zorg als in de politiek ook nog steeds aandacht en steun voor de erkenningsaanvraag.

Ondertussen geven wij als vereniging ook suggesties en informatie aan de onderhandelaars voor de nieuwe CAO ziekenhuizen. Die ook invloed gaat hebben op de onderhandelingen over de AMS. Het lijkt er op dit moment op, dat de vakbonden en ziekenhuizen erg ver uit elkaar liggen. Zowel qua salariseisen, maar met name ook over arbeidsvoorwaarden. Waarbij we de onderhandelaars blijven meegeven, dat wij, als SEH-artsen, toch wel uniek zijn met onze hoge dienstbelasting en dag & nacht aanwezigheid. Waardoor we ook minder goed passen in de meer traditionele arbeidsvoorwaarden en dat er in de CAO dan ook rekening met ons moet worden gehouden voor het borgen van een duurzame inzetbaarheid. Voor meer informatie houd de website van de LAD in de gaten.

Als laatste wil ik iedereen er aan herinneren, dat we deze zomer een fantastisch internationaal congres gaan organiseren in Amsterdam. “The 22nd International Conference on Emergency Medicine (ICEM)” vindt plaats van 13-16 juni, waarbij wij ondergedompeld zullen worden in de kennis van zowel internationale, maar ook zeker Nederlandse sprekers.

De Early bird loopt nog tot 13 maart, zorg dat je daar nog snel gebruik van kan maken en schrijf je in!

Groet David
Voorzitter NVSHA

Foto David 1
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten