Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 30 juni

Beroepsbelangen van betekenis!

Beste collega's,

Het stof is inmiddels weer neergedaald na opnieuw een absoluut goed georganiseerde, gezellige en kwalitatief hoogstaande Dutch Emergency Medicine Congres en natuurlijk de smakelijke barbecue. Wederom was ik verrast door de interessante sprekers en verrassende, verfrissende onderwerpen. Hulde aan de professionele congrescommissie!

Op de Algemene Leden Vergadering van 2 juni ben ik verkozen om binnen ons bestuur de beroepsbelangen te gaan vertegenwoordigen. Een leuke nieuwe betrekking met een aantal interessante en belangrijke dossiers op komst. Te denken valt onder andere aan onze positie binnen de CAO’s waarbij de nadruk ligt op duurzame inzetbaarheid en een aanvaardbare onregelmatigheidstoeslag, onze maatschappelijke functie bij en na de inrichting van onze acute zorg en hopelijk de weg naar een erkende medische specialisatie. Bij vragen, opmerkingen of tips met betrekking tot beroepsbelangen, dan wel gevaren die op de loer liggen ben ik uiteraard te allen tijde benaderbaar.

Graag stel ik mij aan jullie voor. Sinds 2011 ben ik arts en sinds 2016 SEH-arts KNMG. Begonnen ben ik als SEH-arts in het MC Zuiderzee en in deze eerste jaren, en dan voornamelijk gedurende het faillissement werd mijn aandacht voor de beroepsbelangen steeds sterker en noodzakelijkerwijs aangewakkerd. Inmiddels werk ik met veel plezier in het Flevoziekenhuis. De afgelopen jaren ben ik reeds betrokken geweest bij de ontwikkeling van onze CAO’s en tevens actief als ledenraadslid van de LAD. Door deze ervaringen is mijn motivatie om meer te kunnen betekenen voor onze belangen als beroepsgroep gegroeid.

Ik heb er alle vertrouwen in dat wij gezamenlijk de grote uitdagingen die op onze weg liggen en komen op een goede en bevredigende wijze het hoofd kunnen bieden!

Tot snel, groet

Eric de Kruif

Foto-Eric-de-Kruif-e1603449986638
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten