Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Advies en maatregelen NVSHA coronavirus

donderdag 12 maart
coronavirus%20header

Door middel van dit schrijven willen we jullie op de hoogte brengen van de maatregelen die we als bestuur adviseren en zelf zullen nemen binnen de vereniging ten aanzien van verspreiding van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2), analoog aan de berichten die door het RIVM, verschillende ROAZ en inmiddels ook de FMS zijn gegeven.

In deze, voor veel ziekenhuizen, opgeschaalde periode is iedereen druk met werk maar ook met thuis. Velen van jullie staan bijna dagelijks op de vloer maar hebben tegelijkertijd mogelijk ook zorgen over eigen gezondheid, of over de gezondheid van (kwetsbare) naasten. We delen die zorgen met onze patiënten en hun familieleden.

Als arts hebben we een plicht naar onze patiënten met betrekking tot het leveren van zorg. In deze periode van opschaling hoort daar ons inziens ook de plicht bij om indien mogelijk ziekte en uitval te voorkomen, zodat we inzetbaar blijven en die zorg kunnen blijven bieden.

Het bestuur van de NVSHA conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM zoals deze te vinden zijn op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals. Zoals jullie weten worden deze dagelijks, zo nodig vaker, geüpdatet. Voor ons vak, aan de poort van het ziekenhuis, is het essentieel dat we van deze richtlijnen op de hoogte zijn en blijven.

Daarnaast heeft de Federatie Medisch Specialisten reeds een voorzet gedaan ten aanzien van het niet bijwonen van externe bijeenkomsten, zoals congressen, symposia en refereeravonden. Ook gelasten zij interne bijeenkomsten af.

Het bestuur adviseert analoog hieraan om niet deel te nemen aan externe bijeenkomsten en gelast daarbij alle grotere interne bijeenkomsten af. Dit betekent concreet dat de Opleidersdag, maar ook de Landelijke Onderwijsmodule Opgeschaalde Zorg van a.s. donderdag en vrijdag 12 en 13 maart en ook de Landelijke Onderwijsmodule Toxicologie van volgende week 19 en 20 maart zullen komen te vervallen. Deelnemers worden hiervan reeds op de hoogte gebracht.

Commissies die een fysieke vergadering met een notulist van het bureau hadden gepland en dit nu telefonisch zouden willen doen, worden uitgenodigd contact op te nemen met ons bureau om dit in te plannen.

We zullen, net als de FMS, bovenstaand beleid tot 10 april hanteren en uitdragen. Mocht er in de tussentijd voortschrijdend inzicht zijn voor de huidige periode en de periode volgend na 10 april, dan worden jullie uiteraard zo snel mogelijk geïnformeerd.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten