Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 24 maart

Beste leden,

Ik mag jullie welkom heten in het voorjaar van 2022!

Wat een paar mooie zonnige dagen al niet voor de Nederlander kan doen. Bij ons gaan de gedachten uit naar strand, zee, barbecue en dus… Egmond! Eindelijk weer een gewoon DEMC bij aanvang van de zomer. Het programma belooft weer vol innovaties van internationale én Nederlandse bodem. Ook ‘Gouwe Ouwe’ nummertjes zullen de revue passeren, zoals de uitslagen en discussie rondom de AIOS enquête (alle opleiders en AIOS natuurlijk van harte welkom) en natuurlijk de NVSHA Awards. Ook dit jaar mogen we een prijs uitreiken voor Beste initiatief in de Spoedeisende Geneeskunde en een prijs voor Beste persoonlijke bijdrage. Een mooie gelegenheid om een collega of vakgroep eens verdiend in het zonnetje te zetten. Dit gaat ook nog eens gepaard met een mooie beloning voor verdere ontwikkeling. Op naar verdere professionalisering van onze opleiding.

Beste initiatief in de spoedeisende geneeskunde
Voor de award ‘Beste initiatief in de spoedeisende geneeskunde’ zoeken we een vakgroep spoedeisende geneeskunde of groep SEH-artsen die zich heeft onderscheiden door een initiatief dat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van de spoedeisende geneeskunde.

Beste persoonlijke bijdrage:
Voor de award ‘Beste persoonlijke bijdrage aan de spoedeisende geneeskunde’ willen we een initiatief belonen van een individueel persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de spoedeisende geneeskunde op lokaal, regionaal of nationaal niveau.

Aanmelding van initiatieven en kandidaten kan tot 30 april 2022 middels een aanbevelingsbrief van maximaal 1 A4, aan het NVSHA-bestuur (bureau@nvsha.nl).

Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds heeft jaarlijks haar benefietestafette, de SGOrun. Voor het eerst zal deze landelijke sponsorloopdag in het voorjaar vallen, namelijk tegelijk met Emergency Medicine Day: 27 mei. Het SGOfonds geeft subsidies aan onderzoekers op het gebied van de Spoedeisende Geneeskunde. Ieder jaar ontvangen een aantal veelbelovende onderzoeksprojecten een financiële bijdrage. Daarnaast wil het SGOfonds in de komende jaren een promotietraject meefinancieren. Lees meer over de projecten op https://www.SGOfonds.nl. We kijken weer uit naar alle sportieve prestaties!

Tot op de fiets, in je renschoenen of op het strand bij de barbecue!

Niels van der Naald
Bestuurslid NVSHA Portefeuille AIOS

Niels van der Naald
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten