Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 25 november

Mooie mensen,

Ik had mijn enthousiaste stuk over de ledendag al he-le-maal uitgedacht. Maar helaas, het lijkt ons ook dit jaar niet gegund. Deze keer niet omdat onze overheid het ons verbiedt, maar omdat we het zelf niet zien zitten: met de huidige drukte op onze SEH’s hebben we helaas wel wat anders aan ons hoofd dan een lekkere borrel met collega’s bij een knetterend vuurtje…

De ALV (en SGO-uitreiking!) gaat wel gewoon door, maar dan in digitale vorm, dus hopen wij jullie daar tóch in grote getalen te zien. Opgelet, het tijdstip is aangepast en de ALV is ingekort aangezien niemand met plezier urenlang deelneemt aan een Zoom-sessie. Dus zorg dat je je aanmeldt en klaar zit op 7 december 2021 van 16.30-17.45 uur.

En natuurlijk staat Wintervibes 2022 al op de planning! Blokkeer 6 december 2022 in je agenda na enkele potjes rock-paper-scissor in je vakgroep voor een goede dosis glühwein, winterse versnaperingen, live music en dat o-zo-noodzakelijke dansje samen.

Ondertussen zijn we druk bezig om als bestuur wat grote lijnen uit te zetten voor 2022, mede met behulp van de ledenenquête van afgelopen jaar. De enquête is goed ingevuld en ook de vrije tekst velden werden optimaal benut, waarvoor dank! De terugkoppeling stond gepland tijdens de ledendag, dus zijn we nu genoodzaakt om het op deze manier te doen. Nieuwsgiering naar de belangrijkste resultaten? Houd je mailbox in de gaten, want een overzicht van de resultaten is toegevoegd aan de ALV-stukken!

Het leuke is dat we met een deel van de input al aan de slag zijn gegaan de afgelopen periode. Zo hebben we veel ingezet op zichtbaarheid van de vereniging op landelijk vlak, aangezien die behoefte duidelijk naar voren kwam vanuit jullie. Door een actieve houding op Social Media, het benaderen van politiek en media met persberichten, position papers en visiedocumenten zijn we aardig geslaagd onze zichtbaarheid te vergroten. Waar mogelijk hebben we geprobeerd in te springen op ad hoc zaken, wat enkele van onze bestuursleden ook de nodige uurtjes nachtrust heeft gekost! Maar dit heeft geresulteerd in meerdere krantenkoppen en interviews, waarmee we onze invloed hopen te vergroten én onze ideeën over het acute zorglandschap en ons vakgebied duidelijk kunnen uitdragen. Daarnaast zijn we ook met enkele praktische zaken aan de slag gegaan, zoals bijvoorbeeld het toegankelijker maken van deze nieuwsbrief (niet meer verborgen achter de inlog!)

We realiseren ons dat er ook nog veel winst te behalen is, en daar hopen we de komende jaren stappen in te zetten. Daarvoor blijven we jullie input nodig hebben, dus de enquête zal een jaarlijks terugkerend item zijn. Maar ook buiten de enquête om hopen we dat jullie ons laagdrempelig weten te vinden als er bepaalde ideeën en/of behoeften bestaan. Wij zullen jullie in ieder geval jaarlijks een terugkoppeling geven zodat het duidelijk is waar we staan én waar we naartoe willen als vereniging. Want wij zijn ‘slechts’ een bestuur, jullie vormen de vereniging!

Ik ben trots op wat we tot dusver bereikt hebben en enthousiast over wat we nog kúnnen bereiken.

Met vrolijke groet,

Domenique Zaunbrecher
Secretaris

Domenique
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten