Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Uitnodiging deelname clusterexpertisegroep Cluster Beeldvormende diagnostiek

dinsdag 22 november

In januari 2020 is gestart met het vervolgproject rondom Modulair Onderhoud: het Koploper I project. De insteek van dit nieuwe project is het toetsen van de voorgestelde verandering rondom de werkwijze van modulair onderhoud in clusters. Binnen het Koploper II project, het vervolg op Koploper I, worden veertig nieuwe clusters ingericht. Daarmee wordt een vervolgstap gezet om te komen tot een gezamenlijke werkwijze voor wat betreft modulair onderhoud van alle richtlijnen.

Het idee is dus dat er meerdere richtlijnen in een cluster vallen en dus met een groep multidisciplinair naar meerdere richtlijnen gekeken wordt. Modulair houdt dus in dat elke module één richtlijn behandelt. Dit is een nieuwe manier van werken.

Voor een cluster wordt 1 of worden 2 afgevaardigden van de vereniging gevraagd. Voor de NVSHA zal het vrijwel altijd gaan om de clusterexpertisegroep, wat inhoudt dat je ingaat op de inhoud van de richtlijn/module. De stuurgroep let op de voortgang van het project.

Gezien het nu per cluster zal gaan, zullen er per keer meerdere richtlijnen behandeld worden. Het is echter niet zo dat je voor elke richtlijn evenveel tijd moet investeren. Laat je dus alsjeblieft niet afschrikken door de hoeveelheid richtlijnen die in een cluster zit. Tijdens de prioritering kan je aangeven waar je graag meer betrokken bij wilt zijn als afgevaardigde van de SEH.

Momenteel zijn verschillende richtlijn(en) die binnen dit cluster vallen in ontwikkeling, worden herzien, of zullen op korte termijn herzien worden. De ontwikkeling van deze richtlijn gaat parallel aan dit proces van het inrichten van het cluster voor koploper II gewoon door op de reguliere manier. Het zal dus een korte periode overlappen, maar als deze manier van werken bevalt zal die overlapping vanzelf wegvallen. Mocht dit toch niet bevallen kunnen we de herziening en start van bepaalde richtlijnen gewoon voortzetten op de oude manier.

Het cluster omvat momenteel de volgende richtlijnen: • Beeldvorming met röntgenstraling: rechtvaardiging inzet en gebruik afscherming • Gebruik MRI bij patienten met implantaten; mod. cerebrale aneurysma clip en mod. hartklep • Uitbreiding RL MRI met vasc. stents, actieve cardiologische en gehoorimplantaten • Veilig gebruik van contrastmiddelen deel 1 t/m 4 • Kinder DRNs (diagnostische referentie niveaus).

Mocht je interesse hebben graag vóór 1 december 2022 mailen naar richtlijnen@nvsha.nl

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten