Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

dinsdag 22 november

Beste leden,

Tijdens deze roerige tijden voelt het soms alsof we ons bevinden in het oog van de storm. We wachten met smart op het definitieve advies ten aanzien van onze erkenningsaanvraag, waarbij nu de tijd even stil lijkt te staan. Tegelijkertijd speelt er veel binnen de vereniging, en zijn wij als bestuur constant bezig met het maken van plannen voor de toekomst, met of zonder positief advies. Maar zoals het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt, komt er steeds weer iets nieuws en onverwachts op ons pad. Interessante, maar soms ook stressvolle tijden voor ons allemaal.

Juist tijdens dit soort roerige momenten sta ik graag stil bij de voorbeeldfunctie die wij vervullen ten aanzien van onze arts assistenten. Vanuit een opleidingsperspectief fungeren wij op de werkvloer dagelijks als rolmodel. Maar ook tijdens onze werkzaamheden buiten de vloer om kijken onze jonge collega's met ons mee. Hier ligt een kans om op te treden als rolmodel, want hoe wij hiermee omgaan kan dienen als voorbeeld in (niet-) klinische professionaliteit. Het gaat in deze namelijk ook om hun toekomst. De arts assistent meenemen in deze strijd, en hoe hiermee om te gaan in de dagelijkse praktijk is mijns inziens essentieel. Niet alleen omdat het hen direct aangaat, maar ook omdat het hen leert om te gaan met tegenslagen of conflicten in de toekomst. Want erkenning of niet, wij zullen altijd een specialisme blijven in de spotlight, juist omdat wij zoveel overlappen met onze collega specialisten. Open gesprekken over de toekomst, maar ook strijdbaar blijven zijn hierin essentieel naar mijn mening. Hierbij is ook de variabiliteit van omgang tussen collega's belangrijk, want omgaan met tegenslag is persoonlijk, en hiervan kunnen onze arts assistenten veel leren.

Om af te sluiten op positieve noot: ik wil jullie allen hartelijk danken voor jullie tomeloze inzet voor onze collega's van de toekomst, op de vloer & daar buiten. Ik wens jullie bij deze alvast fijne feestdagen met voldoende tijd voor ontspanning, en het allerbeste voor 2023!

Maite Huis in 't Veld
portefeuillehouder Onderwijs en Opleiding

5
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten