Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vacature bestuurslid NVSHA, portefeuille Wetenschap

donderdag 21 oktober

Per juni 2022 komt de portefeuille wetenschap binnen het NVSHA bestuur vrij. Met de huidige ontwikkelingen binnen onze vereniging en het vooruitzicht van het International Conference on Emergency Medicine 2023 in Amsterdam een mooie kans lijkt me!

Mijn maximale NVSHA bestuurstermijn zit er in 2022 op en dan is het ook mooi geweest. Ik wil graag het stokje van de portefeuille wetenschap door geven, maar ben ook ontzettend trots op wat er afgelopen 6 jaar te weeg is gebracht. Er is een aparte portefeuille wetenschap gecreëerd waar de congrescommissie, de wetenschapscommisie en al onze secties deel van uitmaken. Bij het SGO fonds is de begroting afgelopen jaren van €5.000,- naar €50.000,- gestegen. Een hele prestatie. Daarnaast is het aantal SEH publicaties, promovendi en de aandacht voor wetenschap binnen de opleiding ontzettend gegroeid. Zodanig zelfs, dat onze landelijke onderwijs module wetenschap niet meer voldeed aan de gegroeide kennis en ervaring van onze AIOS. Er is hiervoor een volledig nieuwe module ontwikkeld.

Met onze beleidsmedewerker wetenschap hebben we bovendien een stap gezet richting een eigen wetenschapsbureau. We hebben een heel goed gewaardeerde periodieke must-read wetenschapsupdate. Onze beleidsmedewerker heeft contact met iedere SEH afdeling in Nederland. Lopende promotietrajecten en onderzoekslijnen zijn in kaart gebracht en vanaf volgend jaar zal er een periodieke update komen met beschikbare beurzen voor wetenschappelijk onderzoek.

Als portefeuillehouder wetenschap heb je de vrije hand om een volgende stap met onze vereniging te zetten. De basis is nu gelegd. Ik hoop dat de volgende bestuurder wat meer affiniteit en ervaring heeft met zelf onderzoek doen en dat het bovendien lukt om binnen afzienbare tijd een leerstoel te laten bekleden door een SEH-arts. Daarnaast zit je als bestuurslid altijd dicht op het vuur waardoor er veel ruimte is om je te bemoeien met belangrijke vraagstukken binnen de vereniging en jezelf te ontwikkelen.

Voor bestuursleden is voor 4 dagen per maand vacatiegeld beschikbaar. Daarnaast gelden de algemene declaratieregels van de vereniging. Als bestuurslid van een wetenschappelijke vereniging heb je het recht bestuurswerkzaamheden tijdens werktijd uit te voeren. Zie artikel 4.4 van de AMS. Een bestuursfunctie gaat dus niet ten koste van vrije tijd. Wellicht blijft er zelfs tijd over om zelf aan wetenschap te besteden!

Mocht je geïnteresseerd zijn in de vacature voor NVSHA bestuurslid portefeuille wetenschap, dan zien we je sollicitatiebrief graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 november tegemoet via bureau@nvsha.nl. Ook kun je met vragen uiteraard bij mij terecht via wetenschap@nvsha.nl

Vriendelijke groet,

Luuk Wansink

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten