Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 24 september

Beste leden,

De vereniging roert zich als nooit tevoren! We zijn overweldigd door het aantal reacties op het common trunk traject met de NVA en zien er naar uit om 30 september a.s. met jullie van gedachten te wisselen hierover. In de vijf jaar die ik nu als bestuurslid werkzaam ben binnen de NVSHA, zie ik binnen de vereniging een enorme gedrevenheid en ambitie om ons vak verder op de kaart te zetten, met hopelijk in de nabije toekomst een vijfjarig curriculum en erkenning als medisch specialist. Ik ben ervan overtuigd dat we er gaan komen, welke route we ook volgen!

Totdat het zover is, zijn er al diverse initiatieven die individuele SEH artsen kunnen ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een van die initiatieven is het Fellowship Netwerk. Het fellowship bestaat uit een intensief begeleidingstraject van twee jaar, waarin de (beginnend) SEH arts verder begeleid wordt op weg naar de eindtermen van een vijfjarig curriculum. Het fellowship bestaat al enige jaren en heeft in haar korte bestaan al de NVSHA Award in ontvangst mogen nemen.

Omdat dit traject als een stukje “verlengde opleiding” gezien kan worden, hebben het bestuur en het concilium samen met het Fellowship Netwerk, uitgebreid gekeken naar de randvoorwaarden van het fellowship. Er is een document opgesteld (zie bijlage) waarin het fellowship en de bijbehorende randvoorwaarden uitgebreid beschreven staan.

We willen hiermee meer duidelijkheid en inzicht creëren voor SEH-artsen die overwegen te solliciteren voor het fellowship. Als bestuur zijn wij voornemens het Fellowship Netwerk officieel te ondersteunen c.q. te “erkennen” omdat wij ervan overtuigd zijn dat (beginnende) SEH-artsen middels dit traject binnen twee jaar aan de eindtermen van een vijfjarig curriculum kunnen voldoen en hun kennis en vaardigheden verder kunnen verbreden en verdiepen. Ook het concilium staat achter dit plan . Desalniettemin willen we de leden de kans geven alvast kennis te nemen van dit document en ons eventueel nog van feedback te voorzien voordat de erkenning door het NVSHA bestuur en het concilium ter stemming wordt voorgelegd op de ALV van december.

Er bestaan overigens ook andere fellowships, die niet aangesloten zijn bij het Fellowship Netwerk. Met dit traject willen we geenszins een oordeel vellen over de andere fellowships, deze kunnen net zo goed van meerwaarde zijn. Het staat deze fellowships overigens ook vrij om zich aan te sluiten bij het Fellowship Netwerk, als zij aan de randvoorwaarden voldoen.

Tot slot: het is niet zo dat er een officiële titel aan het fellowship verbonden is. Maar het NVSHA bestuur ondersteunt en erkent het fellowship van het Fellowhip Netwerk nadrukkelijk en danken de initiatiefnemers voor hun inspanningen en de ambitie om ons vak verder te ontwikkelen.

Mochten er naar aanleiding van het document nog vragen of opmerkingen zijn, dan horen we het graag.

Tot volgende week!

Met vriendelijke groet,

Mieke Willemsen
portefeuillehouder Onderwijs en Opleiding NVSHA

Mieke Willemsen
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten