Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Jubileumbijeenkomsten LAD

woensdag 27 september

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) organiseert een reeks bijeenkomsten over de toekomst van de zorg: hoe gaan we om met alle uitdagingen die op de zorg afkomen en welke rol kun je daar als zorgprofessional zelf in pakken? Op 4 oktober (Zwolle) en op 24 januari (Eindhoven) vinden van 19.00 – 21.30 uur regiobijeenkomsten plaats. Daarnaast is er op woensdagmiddag 17 april 2024 een groot slotcongres. Werk je in dienstverband? Dan ben je via onze beroepsvereniging ook lid van de LAD en kun je de regiobijeenkomst en/of het slotcongres gratis bijwonen. De regiobijeenkomst levert 2,5 accreditatiepunten op; het slotcongres is goed voor 3 accreditatiepunten.

Meld je aan

De LAD bestaat in 2023 75 jaar en heeft die mijlpaal aangegrepen om een ‘reis’ te maken met haar leden over de toekomst van de zorg. De zorgvraag verdubbelt de komende jaren, terwijl er minder zorgprofessionals zijn. Hoe gaan we met die uitdaging om en hoe zorgen we dat artsen en andere zorgprofessionals voor het vak behouden blijven? Zorginnovatiestrateeg Lucien Engelen was er tijdens het startcongres van de LAD op 14 juni duidelijk over: “Het kan ongetwijfeld nog nét een beetje sneller en goedkoper, maar ik denk dat er grotere stappen nodig zijn. We moeten misschien tot wel 30% uit het bestaande zorgmodel halen en dat anders organiseren.”

Hamvraag is: hoe dan? En hoe kijk jij hier tegenaan? Daarover gaan de regiobijeenkomsten. Je kunt tijdens de regiobijeenkomsten kiezen voor een verdiepingssessie over een van de volgende onderwerpen:

·Innovatie: digitalisering en eHealth gaan snel, maar waar kan innovatie in de zorg écht het verschil maken? Nancy Rademaker, internationaal spreker en gastspreker bij London Business School, gaat in op die vraag en verkent samen met jou de kansen en bedreigingen.

·Leiderschap: om te veranderen, is leiderschap nodig. Hoe kunnen artsen en andere zorgprofessionals ‘strategischer dokteren’? Welke verantwoordelijkheid hebben ze in de maatschappelijke discussie over de houdbaarheid van ons zorgstelsel? Organisatiefuturoloog Arjen Banach zet je aan tot nadenken.

·Cultuur: hoe creëer je een werkcultuur die veerkracht en vitaliteit stimuleert, zodat we als zorgverleners duurzamer inzetbaar blijven? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor de mensen om je heen? Auteur en KNO-arts Froukje Verdam wil graag met je sparren over dit thema.

Bekijk ook het compilatiefilmpje van het startcongres op 14 juni, dat de aftrap vormde van het LAD-jubileumjaar: www.youtube.com/watch?v=AZOl8oY4OOs.


Meer weten? Kijk dan op https://www.lad.nl/lad-75-jaar.

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten