Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Uniforme kwaliteit SEH artsen

dinsdag 22 januari

Op de Ledendag is het al even kort aangestipt: we zijn bezig met het opstellen van een visiedocument (zie bijlage) over het uniformeren van de kwaliteit van SEH-artsen. Met het oog op de toekomst, waarin wij hopelijk erkend gaan worden als medisch specialist, hebben we als bestuur geïnventariseerd wat er nog nodig is om die stap te kunnen maken. Een van de punten die daarin naar voren kwam, was het aanpakken van de landelijke diversiteit in het uitoefenen van het vak.

Er is daarom een commissie ingesteld om te kijken hoe we onze werkwijze meer kunnen uniformeren. Deze commissie geeft als advies dat alle SEH artsen in de toekomst moeten voldoen aan de eindtermen van het nieuwe curriculum, zoals vastgesteld op de ALV in 2017. Het kan immers niet zo zijn, dat de huidige AIOS de reeds afgestudeerde SEH artsen overstijgen in kennis en kunde. Dat kan dus betekenen dat je een extra inspanning moet leveren om aan dit niveau te voldoen, terwijl je al jaren aan het werk bent. We begrijpen dat dit op weerstand kan stuiten en we willen bij deze de leden dan ook graag om extra input vragen. Uiteindelijk moet het een visiedocument zijn dat breed gedragen wordt binnen onze vereniging en zal het ter stemming worden gebracht op de ALV als het document definitief is.

Parallel hieraan zijn we bezig met een platform waarin we SEH artsen die reeds aan het basisniveau voldoen te faciliteren in "the next step". Welke cursussen of fellowships kun je doen, welke contactpersonen kun je benaderen om verder te komen in de richting die jou het meest aanspreekt, hoe word je een expert binnen een bepaalde niche?

Mocht u op basis van het visiedocument input hebben, dan kunt u deze mailen naar onderwijsenopleiding@nvsha.nl . Dank alvast hiervoor!

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten