Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 28 juli

Beste leden,

In deze hoopvolle, spannende en toch ook wat onzekere dagen voel ik me mij blij.

Blij omdat ik mij aan jullie mag voorstellen als algemeen bestuurslid met de portefeuille Wetenschap. Samen met de wetenschapcoördinatoren en de wetenschapscommisie zullen we wetenschappelijk SEG Nederland verder op de kaart zetten. Uit de recente wetenschapcoördinatorendag zijn een heleboel ideeën gekomen die het samenwerken zullen vergemakkelijken. Zo worden multicenterstudies een peulenschil en zullen we publiceren bij bosjes.

Onzeker omdat onze aanvraag tot erkenning van de Spoedeisende Geneeskunde als specialisme is afgewezen door het college geneeskundig specialisten (CGS).

Spannend omdat nu de tijd is om samen te staan voor onze mooie vak. Samen met SEH-artsen in Nederland, maar ook in het buitenland, en samen met onze directe collega specialisten op de vloer. Collega specialisten, want eigenlijk zijn wij al specialist; de goedkeuring van het CGS is slechts een formaliteit.

Hoopvol omdat het fantastisch en hartverwarmend is om zien hoe strijdvaardig en inventief jullie zijn. Vanuit alle windrichtingen komen ideeën en contacten onze richting op, om onze zaak te bepleiten bij het CGS. Hoopvol omdat ook de internationale gemeenschap achter ons staat en ons actief zal bijstaan om het besluit van het CGS te weerleggen. Zo zie je maar weer: samenwerken is een van onze sterkste eigenschappen.

Onze oproep aan jullie is dan ook: heb je goede argumenten tegen het besluit van het CGS of heb je (warm) contact met partijen die hun steentje willen bijdragen, stuur dan een mail naar bureau@nvsha.nl. Wij zullen deze argumenten bundelen en aan het CGS presenteren. Zelf een brief schrijven mag natuurlijk ook altijd!

Het gevoel van saamhorigheid en de strijdlust die er nu is, moeten we vasthouden! Niet alleen nu en niet alleen voor het CGS, maar ook voor onszelf. Zolang wij weten dat we specialist zijn en dat uitdragen, zal het CGS wel moeten volgen. Het stelt met gerust dat in elk land waar de SEH -arts al wel als specialist wordt erkend, ook deze stappen met gerommel in de marges zijn doorlopen.

Gelukkig hebben we komende zomer nog een mooi vooruitzicht: ICEM 2023! Bekijk de website voor de laatste porgramma updates en nieuwtjes én schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele belangrijke deadline en blijf je op de hoogte.

Ik hoop een mooie tijd tegemoet te gaan, met veel mooie studies, collaboraties en publicaties en als kers op de taart de SEH-arts erkent als medisch specialist.

Lieve groet,
Yara Basta

Yara Basta
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten