Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 14 maart

Beste leden,

Deze maand is de eer aan mij om mijzelf aan je voor te stellen en wat te vertellen over mijn portefeuille in het bestuur. Ook al ben ik inmiddels aan mijn tweede termijn bezig in het bestuur, nog nooit eerder heb ik dit stukje geschreven.

Naast mijn functie in het NVSHA-bestuur ben ik SEH-arts in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam, waar ik met veel plezier werk op de vloer en als medisch manager.

Na een korte onderbreking door mijn zwangerschapsverlof ben ik onlangs weer gestart bij NVSHA. Juist nu valt het me des te meer op hoeveel we doen en hoe hard we groeien als vereniging. We maken enorme stappen in professionalisering en als penningmeester ben ik overal bij betrokken, tenslotte draait (bijna) alles om de centen.

Dat is voor mij het leuke en uitdagende aan mijn portefeuille; zorgen dat we zoveel mogelijk kunnen groeien als vereniging en als beroepsgroep, kansen bieden aan leden, stimuleren van enthousiasme bij leden door projecten te faciliteren, maar dit alles op een (financieel) verantwoorde manier.

Zoals ik al zei, we groeien hard in veel verschillende opzichten. Dit is ook nodig in een landschap waar de acute zorg zulke grote sprongen maakt. Ziekenhuizen gaan failliet, er is nog steeds een groot tekort aan personeel op SEH’s, de griepgolf heeft zijn ronde in het land weer gedaan en kwaliteitsnormen in spoedzorg gaan omhoog. Als bestuur vinden we het belangrijk dat we over dit soort actuele zaken een standpunt innemen. Om die reden zijn we dan ook bezig met ledenbezoeken in de regio en organiseren we dit jaar twee keer een extra inspraakmoment met het bestuur. Jullie input is van het grootste belang.

Een van de meest actuele zaken is het sluiten van SEH’s. Dit is een onderwerp dat ook de politiek aanspreekt. Zo zijn hier al verschillende moties over ingediend in de Tweede Kamer, waaronder de volgende motie:

“Overwegende dat op voorhand niet is in te schatten of iemand een lichte of zware vorm van spoedeisende hulp nodig heeft; van mening dat patiënten gebaat zijn bij een eenduidige en volwaardige vorm van spoedeisende hulp; verzoekt de regering, te bewerkstelligen dat nergens in ons land de glijdende schaal gekozen kan worden en een volwaardige spoedeisende hulppost niet afgeschaald kan worden tot een «lichte» spoedeisende hulppost…”

Dit reflecteert voor een deel onze visie. De NVSHA is niet tegen concentratie onder bepaalde voorwaarden. Maar dit reflecteert ook het feit dat nu het moment is om ons te laten zien en horen als NVSHA in de media en politiek.

Kortom, genoeg ontwikkelingen en uitdagingen waar we nog verder mee kunnen als NVSHA-bestuur. Zoals ik eerder schreef, ben ik met mijn tweede termijn als penningmeester bezig en zal 2020 mijn laatste jaar zijn. Daarom maak ik graag van de gelegenheid gebruik om iedereen met interesse in mijn portefeuille op te roepen contact met mij op te nemen. Ik geef met veel plezier meer informatie over deze ontzettend leuke en leerzame functie en kijk ernaar uit om in 2020 een penningmeester elect op te leiden voor al het moois wat er nog gaat komen voor de NVSHA.

Hartelijke groet, Tirza Huting

tirza
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten