Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

donderdag 18 maart

Kansen om te participeren in het NVSHA bestuur!

Namens het NVSHA bestuur wil ik graag van deze plaats gebruik maken om leden op te roepen zich kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie. Als NVSHA bestuurslid geef je nadrukkelijk richting aan de koers van de vereniging en kun je een significante bijdrage leveren aan diverse landelijke ontwikkelingen. Daarbij valt te denken aan het doorontwikkelen van ons wetenschappelijk domein, de evolutie van het curriculum, de vraagstukken rond kennis en kunde van de SEH arts KNMG, enz. enz.

Zoals eerder in het verenigingsnieuws van december aangekondigd is er op korte termijn een vacature voor de portefeuille beroepsbelangen omdat de huidige portefeuillehouder een andere functie binnen het bestuur gaat vervullen.

Dit betreft een “jonge”, brede, bestuursportefeuille die raakvlakken heeft met vele beleidsterreinen waarop de NVSHA actief is. Concreet valt daarbij te denken aan de samenwerking met de LAD, CAO onderhandelingen, het erkenningstraject, vragen van leden over uiteenlopende onderwerpen, adviseren van ziekenhuizen bij de start met SEH artsen en contacten met CGS/RGS over (her) registratie. De portefeuillehouder heeft veel ruimte om de richting van de invulling te sturen en de portefeuille verder vorm te geven.

Tijdsbesteding: Vast zijn de bestuursvergaderingen (een keer in de maand de hele woensdagochtend) met voorbereiding, twee beleidsdagen per jaar, ten minste twee ALV’s en daarnaast ad hoc overleggen die moeilijk te kwantificeren zijn. Ook moet je rekening houden met “denktijd”, wij bevragen elkaar actief naar ieders mening en hechten daar erg aan. De huidige portefeuillehouder besteedt naar schatting ruim een dagdeel in de week aan de NVSHA.

Vacatiegeld: het vacatiegeld bedraagt 1400 Euro per maand, daarnaast gelden de algemene declaratieregels van de vereniging.

Op iets langere termijn zullen ook de portefeuilles Onderwijs & Opleiding en Wetenschap beschikbaar komen. Voel je je meer aangetrokken tot deze domeinen, aarzel ook dan niet en neem nu al contact op!

Voor vragen kunt u vanzelfsprekend terecht bij Pol Stuart op beroepsbelangen@NVSHA.nl. Portefeuillehouder O&O is Mieke Willemsen willemsenmieke@gmail.com, voor Wetenschap is dat Luuk Wansink wetenschap@NVSHA.nl.

Pol-foto-LAD
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten