Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Nieuws vanuit het bestuur

dinsdag 21 maart

Beste leden,

De lente lijkt nu eindelijk door te zetten, waarbij de dagen lichter én warmer zijn. En daar word ik toch wel érg vrolijk van! Alsof dat nog niet genoeg is om, na de wekker uitgeslagen te hebben, met een glimlach uit je bed te stappen (oké, misschien een tikkeltje overdreven) hebben we ook andere redenen om te lachen! De erkenning!

Waar in onze vorige nieuwsbrief nog te lezen was "Terwijl de overgang naar een ander bureau zeer voortvarend gaat, kunnen we dat helaas niet zeggen over een besluit in onze erkenningsaanvraag... ", is de stand van zaken ondertussen héél erg veranderd. Op 8 maart jl. volgde het officiële bericht vanuit het CGS dat het voorlopige advies herzien is. Zo concludeerde het CGS na aanleiding van de consultatieronde dat aan alle tien criteria voor erkenning als specialisme is voldaan, en kon het CGS dus niet anders dan om tot een positief besluit te komen. Een mijlpaal: reden voor ons als bestuur om blij te zijn. Want waar we in juli 2022 teleurgesteld waren in het besluit, bleek dit alleen maar reden voor een nog vurigere inzet. De saamhorigheid binnen de vereniging was ongekend en we ontvingen veel steun vanuit andere spelers in het veld. Dankzij reacties van jullie, zowel als individu(en) als vakgroep, op het besluit evenals die van Raden van Bestuur, medische staven, beroepsverenigingen (binnen- en buitenland), ketenpartners en politiek, hebben we duidelijk weten te maken dat er maar één juiste uitkomst was.

Maar we zijn er nog niet! Nu het CGS een definitief besluit heeft genomen hebben we nog een handtekening van de minister nodig om een wettelijk erkend specialisme te zijn op grond van de Wet BIG. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de vorderingen. Als alles verloopt volgens verwachting zou dit betekenen dat het besluit per 1 januari 2024 in werking treed. En dan is de vraag natuurlijk: wat nu? Welke veranderingen gaan er gepaard met een uiteindelijke erkenning? Als bestuur zijn we bezig om dit in kaart te brengen, en zullen we jullie input en/of feedback vragen zodra dit nodig c.q.mogelijk is.

Om weer terug te komen op de zin uit de vorige nieuwbrief. De overgang naar een nieuw bureau verloopt inderdaad voortvarend! Vanaf april zullen we volledig de overstap hebben gemaakt naar ABCS, en daar zijn we enorm blij mee. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat er toch wat lijken uit de kast zijn gekomen gedurende de overdracht, zaken die niet op orde bleken te zijn. Maar de mate van efficiëntie en coöperatie die we nu al ervaren vanuit het nieuwe bureau zijn een werkelijke verademing. We zijn dan ook erg enthousiast en benieuwd welke stappen we hierdoor als vereniging kunnen zetten in de komende jaren! Mocht je toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met bureau@nvsha.nl.

Waar ik nog meer vrolijk van word? ICEM 2023 komt in zicht! Van 13-16 juni ben je van harte welkom in de RAI Amsterdam. Oké, je hebt net de Early Bird verkoop gemist, maar het jaar is net begonnen dus de opleidingsbudgetten zullen nog voldoende gevuld zijn. We zien je graag in Amsterdam, dit wil je toch niet missen?

Oja, en als je denkt: "Na ICEM 2023 kom ik in een zwart gat terecht". Geen zorgen: 2024 wordt ons lustrum, 25 jaar bestaan we dan alweer! Kortom, het volgende feestje is alweer in zicht. Genoeg om vrolijk van te worden én te blijven.

Enthousiaste groet,

Domenique
Secretaris NVSHA

7
Imagefgfg
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten