Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

EM Day 2022

maandag 30 mei

Afgelopen vrijdag (27 mei) was het weer zo ver! Emergency Medicine Day 2022 is een feit. Het thema voor dit jaar: "We take care of you, please take care of us"

De focus ligt hierbij op het hoge aantal burn-outs onder professionals werkzaam op de Spoedeisende Hulp. Daarnaast wordt er een trend gezien waarin velen het vak verlaten omwille van overcrowding, onderbezetting en matige werkomstandigheden. Zowel op nationaal, als internationaal vlak, wordt dit gezien als een bedreiging van het zorgsysteem: in het bijzonder omwille van het kunnen waarborgen van toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige acute zorg. Voor zowel patiënten als professionals is het van essentieel belang dat het personeel werkzaam op de SEH krijgt wat het nodig heeft: meer aandacht, erkenning en een verbetering van de werkomstandigheden.


Vanuit deze missie heeft de NVSHA dit jaar een PR-filmpje gelanceerd, om aandacht te vragen voor dit (inter)nationale thema, waarin één van onze eigen leden, SEH-arts KNMG Bob Verweij, de hoofdrol vertolkt. Bob bedankt! En uiteraard dank aan onze CPR Commissie voor het idee en de uitwerking hiervan!


Wil je meer weten over Emergency Medicine Day, om ook jouw steentje (volgend jaar) bij te dragen? Houd dan deze website in de gaten: Emergency Medicine Day - What is EM-Day ? (emergencymedicine-day.org)

Heb je ons filmpje gemist op de Socials en de website? Niet getreurd, je kunt hem ook terugvinden op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=HDTDPpxbBLo&t=1s

Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten