Menu
Homepage---Menu-NVSHA---NVSHA-01-Ambu-01

Vanuit het bestuur

maandag 30 mei

Beste leden,

Het stof van emergency medicine day (en de SGO-run) is net neergedaald en we staan alweer aan de vooravond van ons eerst écht normale SEH congres. Gewoon in juni en misschien wel weer eens met een zonnetje erbij. Overigens voorlopig ook weer even het laatste congres in Egmond. Volgend jaar zitten we met al onze mondiale collega’s in de Rai voor ICEM 2023 !!!

Het Dutch North Sea Emergency Medicine Conference is ons jaarlijkse hoogtepunt als wetenschappelijke vereniging. Daarom richt ik mij als bestuurslid met portefeuille wetenschap tot jullie. Dit is dan ook een mooi moment om afscheid te nemen als NVSHA bestuurder.

Ik laat de portefeuille met vol vertrouwen over aan mijn opvolger. Ik ben ontzettend trots op wat er afgelopen 6 jaar binnen de NVSHA is gebeurd en ben er persoonlijk van overtuigd dat we binnen nu en een jaar een medisch specialisme zullen zijn. Dat is lekker weg gaan.

Er is afgelopen jaren een aparte portefeuille wetenschap gecreëerd waar de congrescommissie, de wetenschapscommisie en al onze medisch inhoudelijke secties deel van uitmaken. Bij het SGO fonds is de begroting afgelopen jaren van €5.000,- naar €50.000,- gestegen. Een hele prestatie. Daarnaast is het aantal SEH publicaties, promovendi en de aandacht voor wetenschap binnen de opleiding ontzettend gegroeid. Zodanig zelfs, dat onze landelijke onderwijs module wetenschap niet meer voldeed aan de gegroeide kennis en ervaring van onze AIOS. Er is hiervoor een volledig nieuwe module ontwikkeld die zich nu aan het uitrollen is. We hebben een heel goed gewaardeerde periodieke must-read wetenschapsupdate. Daarnaast is er goed zicht op alle lopende promotietrajecten en onderzoekslijnen binnen de Nederlandse spoedeisende geneeskunde.

De volgende stap op het gebied van wetenschap binnen onze vereniging zal het instellen van een leerstoel spoedeisende geneeskunde zijn. Die dan uiteraard bekleed wordt door een SEH-arts. Ik laat deze opdracht met veel vertrouwen aan mijn opvolger, waarvan ik met 95% betrouwbaarheidsinterval zeker weet dat zij veel geschikter voor deze rol is dan ik! Julie kunnen daar komende ALV over stemmen.

Lieve leden, het was me een waar genoegen! Tot in Egmond!

Vriendelijke groet,

Luuk Wansink

Luuk Wansink
Deel dit via: Naar nieuwsoverzicht
Sluiten